Chakra healing is een energetische behandeling, waarbij de 7 hoofdchakra’s zullen worden behandeld met behulp van de Reiki/Shambala energie, zodat je lichaam en geest weer in balans worden gebracht. Chakra's zijn wielen van energie en zijn verbonden met specifieke organen en emoties. Door toedoen van negatieve ervaringen uit het verleden of ziekten kunnen er energie stromen in het lichaam geblokkeerd raken met lichamelijke en/of geestelijke ‘problemen’ als gevolg.

Reiki/Shambala energie is liefdevolle energie die gaat stromen wanneer iemand dit nodig heeft, doordat de handen op of boven de chakra’s gelegd worden. Je kunt direct warmte, kou, energie of tintelingen voelen tijdens de behandeling. Het kan ook gebeuren dat je tijdens de behandeling niets ervaart, ook dan doet de energie zijn werk. Bij sommigen mensen is het effect voelbaar in de dagen erna, door bijvoorbeeld moeheid, maar ook meer energie hebben kan passend zijn, doordat er blokkades opgeheven worden en emoties verwerkt. Dit is normaal en hoort bij het helingsproces, het zelfhelende proces is in gang gezet. Hierdoor kunnen er nieuwe inzichten ontstaan en mogelijkheden om dingen in je leven in eigen hand te nemen. Een behandeling kan zorgen voor meer balans en plezier in het leven. Klachten op fysiek, psychisch, emotioneel en energetisch niveau, zoals angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen. Je gaat je echt beter in je vel voelen.

 

De behandeling onderga je liggend, eventueel onder een kleedje, op de behandeltafel, waarbij eerst de voorkant van het lichaam wordt behandeld. Vervolgens worden ook de chakra’s, die aan de achterkant van het lichaam liggen, meegenomen.

Je houdt tijdens de behandeling alle kleding aan. De Reiki/Shambhala behandeling werkt heerlijk ontspannend en kan, om deze reden, ook alleen daarvoor ingezet worden.

Even niets moeten, even niets hoeven zeggen, even relaxen, alleen maar luisteren, voelen en ervaren.