Het cuppen behoorde voor mij bij de opleiding voor de Manuele Dorn Techniek, maar heeft vanzelf een andere vorm gekregen tijdens de behandelingen die ik tot nu toe gegeven heb. Men ervaart het cuppen nl als heel prettig bij vastzittende spieren op een diepere laag, de spanning verdwijnt geleidelijk uit de spieren en de huid, littekenweefsel komt losser te zitten.

 

Cuppen is een bindweefsel massage waarbij er d.m.v. een glazen cup een vacuüm gecreëerd wordt waardoor verklevingen los getrokken worden. De cup wordt in een vloeiende beweging bewogen. Met de cup trek je de huid en het bindweefsel omhoog, door deze beweging komen afvalstoffen naar de oppervlakte, zodat ze kunnen worden afgevoerd door het lichaam zelf. De cup trekt letterlijk de 'shit' uit het bind- en vetweefsel waardoor er ruimte ontstaat voor vers bloed. Dit voel je als stromen en tintelen tijdens de behandeling.

Cuppen kan ook gebruikt worden voor vermindering van cellulite. Je huid wordt gladder en strakker, de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.  

 

Deze behandeling kan gevoelig zijn en kan ook wat rood/blauwe verkleuringen van de huid geven door de afvalstoffen die aan de oppervlakte komen.  Dit neemt af in de loop van het behandeltraject. De cupping heeft als doel om te ontgiften, blokkades of pijn op te lossen. Natuurlijk bepaal je zelf waar jouw grenzen liggen en ga ik daar niet overheen.

 

Er mag niet gecuppt worden bij;

- Zwangerschap

- Gebruik van bloedverdunners

- Huidaandoeningen zoals rosacea en couperose

- Hemofillie

- Irritaties aan de huid zoals open wondjes

- Littekenweefsel jonger dan 4 maanden

 

Wat kan er ontstaan na een behandeling;

- Spierpijn

- Rode en/of blauwe plekken

- Vermoeidheid

- Ruimte in je lijf

- Bewegingsvrijheid

- Afnemen van pijnklachten