Het cuppen behoorde voor mij bij de opleiding voor de Manuele Dorn Techniek, maar heeft vanzelf een andere vorm gekregen tijdens de behandelingen die ik tot nu toe gegeven heb. Men ervaart het cuppen nl als heel prettig bij vastzittende spieren op een diepere laag. Littekenweefsel komt ook losser te zitten, de spanning verdwijnt geleidelijk uit de spieren en de huid. Ik geef deze behandeling i.c.m. met massage om de spieren eerst wat op te warmen. Het kan zowel op de rug als op de benen uitgevoerd worden.

 

Cupping  is een bindweefsel massage waarbij er d.m.v. een glazen cup een vacuüm gecreëerd wordt. De cup wordt in een vloeiende beweging langs de ruggenwervels bewogen. De spieren van de schouder, de nek en de onderrug worden hierbij meegenomen of indien gewenst de spieren van de benen. De cup trekt de huid vacuüm,  waardoor verklevingen losgetrokken worden. De cup kan ook op één plek neergezet worden, wat een branderig gevoel kan geven, de doorbloeding komt zo goed op gang.

 

Deze behandeling kan gevoelig zijn en kan ook wat verkleuringen van de huid geven door de afvalstoffen die aan de oppervlakte komen. Dit neemt af in de loop van het behandeltraject. De cupping heeft als doel om te ontgiften, blokkades of pijn op te lossen.