Voetreflexologie is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in de corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

De voet weerspiegelt ons hele lichaam. De linker voet staat in verbinding met de linker zijde de gevoelskant van het lichaam en de rechter voet met de rechter zijde de rationele kant. Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan de lichaamscellen. Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert, verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk komt het lichaam weer in evenwicht.

De voordelen van voetreflexologie;

  • Het werkt ontspannend en kalmerend; de spieren en het hoofd komen tot rust. Je lichaam reageert direct op een massage, je spieren ontspannen. Door de focus op je voeten gaat de aandacht daar helemaal naar toe. Je komt meteen in het hier en nu en al die nog-te-doen-zaken verdwijnen even naar de achtergrond, daarom is voetreflexologie een goede remedie tegen stress alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen.
  • Het werkt vitaliserend; de doorbloeding wordt gestimuleerd, zodra organen beter doorbloed raken, functioneren ze ook beter. Uit allerlei onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat massages bijdragen aan een betere werking van je afweer, oftewel je immuunsysteem. Zo is ontdekt dat het aantal witte bloedcellen toeneemt, wat betekent dat er meer “soldaatjes” in je bloed zijn om de strijd aan te gaan met ziekteverwekkers of ontspoorde cellen.
  • Het verbetert de slaapfunctie; veel mensen liggen ‘s nachts nog wel eens wakker waarbij de oorzaak vaak stress is. Bij stress maak je het hormoon cortisol aan en die houdt je alert en waakzaam, geen goede uitgangsituatie om lekker diep te gaan slapen. Een behandeling ontspant lichaam en geest, daardoor neemt het cortisol af in je bloed en kan het natuurlijk slaapritme zich herstellen.
  • Het geeft nieuwe energie; je voelt het direct als je gaat staan na een voetreflexmassage, je voeten voelen lichter, warmer en soepeler. Dat komt omdat massage de doorbloeding stimuleert en afvalstoffen verwijdert. Volgens de principes van de reflexologie gebeurt dit niet alleen in de voeten, maar ook in de rest van je lichaam. Je stofwisseling verbetert daardoor waardoor je er eveneens een stuk beter gaat uitzien.
  • Het is een oppepper voor je humeur; voetreflexologie is een ultieme oppepper voor je humeur, omdat het de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dus nog een reden om je wat vaker over te geven aan zo’n heerlijk voetreflexmassage.

Na deze behandeling sta je weer heerlijk met de beide voeten goed op aarde.