Manuele Dorn Therapie is een effectieve, maar zachte wijze om nek-, rug- en schouderklachten te verminderen.

De Dorn therapie gaat uit van beenlengte verschil, daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Door de ‘scheefstand’ kunnen er allerlei ‘problemen’ ontstaan.

Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van het beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer recht gezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd, waardoor je weer met beide benen op de grond komt te staan.

Met de duim wordt, op een voorzichtige manier, de wervels op hun plek terug gezet en het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. 

 

Tijdens de behandeling hou je een rok/broek  aan, het bovenlichaam is ontbloot, dames houden wel de bh aan.

De Dorn methode wordt in combinatie met Cupping en Breuss massage gegeven.

 

Cupping  is een bindweefsel massage waarbij er d.m.v. een glazen cup een vacuüm gecreëerd wordt. De cup wordt in een vloeiende beweging langs de ruggenwervels bewogen, de spieren van de schouder en nek worden hierbij meegenomen.

Deze behandeling kan gevoelig zijn en kan ook wat verkleuringen van de huid geven. Dit neemt af in de loop van het behandeltraject. De cupping heeft als doel om te ontgiften, blokkades of pijn op te lossen.

 

Breuss massage is een zachte rug massage waarbij, met name, het gebied rondom de wervelkolom wordt behandeld. Het richt zich op de gehele wervelkolom, maar met name het gebied tussen de tussenwervelschijven. Door middel van de massage worden gedegenereerde tussenwervelschijven gestimuleerd, zodat ze verbeteren en herstellen.

De St Janskruidolie die gebruikt wordt bij deze massage speelt hier zeker een rol in.